Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 06-04-2019

Markant flere på kontanthjælp arbejder i småjobs

Der er sket en stigning på over 30 procent på to år i antallet af borgere i kontanthjælpssystemet, der arbejder ved siden af. Der ses en stigning i samtlige brancher, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Over 10.000 personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse har samtidig haft ordinære timer i april 2018. Det er 2.340 flere end i april 2016. Næsten halvdelen af stigningen sker inden for "Handel og transport mv.", men der er også markant flere i branchen "Erhvervsservice".

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er positivt, at flere arbejder ved siden af kontanthjælpen. Vi har før set, at folk ansat i småjob langsomt kan bygge på. Samtidig skal man ikke undervurdere betydningen af at føle sig som en del noget større, at have noget at stå op til, og at man gør en forskel. 

Kigger man på andelen af personer i kontanthjælpssystemet med småjob er steget fra 4,7 procent til 7,3 procent, hvilket svarer til en stigning i andelen på 54,7 procent.

Udviklingen kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen for at skabe et yderligere incitament til at tage et job og sikre, at ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Brancherne "Handel og transport mv.", "Erhvervsservice" og "Offentlig administration, undervisning og sundhed" står for omkring 75 procent af alle småjob. Her har stigningen i andelen af småjobs været størst blandt personer med ikke-vestlig baggrund.

- Det glæder mig, at vi ser en positiv udvikling blandt personer med ikke-vestlige baggrund i kontanthjælpssystemet. Vi har fortsat en stor udfordring med at få flere fra denne gruppe væk fra offentlig forsørgelse, men vi ser flere og flere tegn på, at der er ved at komme skred i tingene. Det er godt for den enkelte og godt for integrationen, siger Troels Lund Poulsen.

Læs analysen fra Beskæftigelsesministeriet

 

Kontakt

Pressevagt

51232830