Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-04-2019

Nye regler giver skurvogne tiltrængt opdatering

Nye skurvogne skal fra 2021 have et baderum med en dør, der skal kunne låses. Det er 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren blevet enige om.

Fremover skal nye skurvogne udstyres med en dør ind til baderummet, så man kan snuppe sig et bad bag en aflåst dør. Der er nu opnået enighed om det nye tiltag i indretningen af nye skurvogne mellem beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, 3F og Dansk Byggeri.

De nye regler kommer efter, at murersvenden Mette Schak Dahlmann har gjort opmærksom på, at mange skurvogne mangler en dør, man kan låse, når man klæder om eller hopper under bruseren.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om denne forbedring, og jeg vil gerne takke 3F og Dansk Byggeri for nogle konstruktive møder og for et godt stykke arbejde. Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgeligt være sådan, at man kan låse døren, når man fx vasker sig efter dagens arbejde. Jeg vil også gerne rose Mette Schak Dahlmann, som jo er årsagen til, at vi har taget det her op. Det viser heldigvis, at det nytter at gøre opmærksom på et problem.

Formand for 3F Byggegruppen, Kim Lind Larsen, siger:

- Vi er rigtig glade for, at vi i fællesskab er kommet frem til en god og konstruktiv løsning på den udfordring, der lå i bade- og toiletforholdene for vores kvindelige bygningsarbejdere. I en tid, hvor vi gerne vil have flere til at tage en faglige uddannelse - ikke mindst flere kvinder - er det vigtigt, at vi sammen har fokus på udfordringer og muligheder. Det her var én af dem. Så vi er glade for, at vi sammen med ministeren fik fundet en løsning.

Direktør Peter Stenholm i Dansk Byggeri siger:

- Vi er glade for, at ministeren bad Dansk Byggeri og 3F om at gå sammen og finde en løsning på, hvordan omklædnings- og badeforholdene i skurvognene kan indrettes anderledes i fremtiden. Vi er meget tilfredse med, at det - i et godt og konstruktivt samarbejde med producenterne - er lykkedes for os i enighed at aflevere et forslag til ministeren, der sikrer, at alle fremover uforstyrret kan klæde om og tage bad i skurvognen.

3F og Dansk Byggeri lægger op til, at man ændrer bekendtgørelsen for skurvogne, så alle nye modeller fra 2021 skal have et rum, der skal kunne låses af. Derudover skal de også udstyres med et køleskab og et tørreskab.

3F og Dansk Byggeri foreslår, at reglerne træder i kraft fra 2021, så branchen har tid til at omstille sig til de nye krav. Derudover vil parterne i fællesskab gøre opmærksom på, hvordan omklædning og bad kan organiseres i gamle skurvogne.

En skurvogn har i gennemsnit en levetid på ti år.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830