Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-05-2019

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for marts 2019

Danmarks Statistik har offentliggjort ledighedstal for marts måned. Ledigheden ligger nu på 103.900 fuldtidspersoner svarende til en ledighedsprocent på 3,7 procent af arbejdsstyrken.

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige.  

- Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet.
 
- Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre kommunerne til at lære af de kommuner, der klarer sig godt. 
 
- Det er også vigtigt, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft ellers kan det gå ud over væksten og dermed koste arbejdspladser. Vi skal opkvalificere flere, som vi blandt andet giver mulighed for med trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse, så de får de kompetencer, der er efterspurgt i virksomhederne. Det kan bare ikke stå alene, fordi man ikke bliver tømrer på 14 dage. 
 
- Derfor giver vi nu også WorkinDenmark mulighed for at hjælpe virksomhederne med at rekruttere faglært arbejdskraft. Og derfor glæder det mig også meget, at Folketinget for nyligt har vedtaget, at det skal være lettere at hente dygtige udlændinge uden for EU hertil, blandt andet ved at gøre reglerne mindre bøvlede for virksomhederne.
 
- Det er også vigtigt, at færre bliver slidt ned af et dårligt arbejdsmiljø. Derfor er det godt, at vi har lavet en aftale, som tilfører godt 460 millioner kroner de kommende tre år til Arbejdstilsynet. Det ændrer ikke på, at er man nedslidt, så skal man kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, som vi netop har lavet en aftale med en ny seniorpension. En ret der gælder uanset, hvilken branche man har arbejdet i.

Kontakt

Pressevagt

51232830