Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-06-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2019

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af.

- Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft.

- Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvandrere i højere grad arbejder, mens de er i Danmark. Det er godt for både integrationen, for den enkelte og for virksomhederne. Alt det ser jeg meget frem til at tage fat på.

Kontakt

Pressevagt

51232830