Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-08-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 2019

Ledigheden er uændret i juli 2019. Det svarer til en ledighed på 104.900 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,8 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- I juli måned ser vi en uændret ledighed. Overordnet går det godt på det danske arbejdsmarked.

- Dansk økonomi har et stærkt udgangspunkt, og det er det stærke arbejdsmarked, der skaber grobund for fortsat vækst. Det viser regeringens økonomiske redegørelse. Vi forventer, at arbejdsmarkedet fortsat vil være stærkt frem mod 2020, men at udviklingen vil blive mere afdæmpet. Derfor er det også nu, vi skal have alle med. Her er et af de vigtigste redskaber for os at få opkvalificeret de, der har færrest kompetencer og medvirke til, at virksomhederne kun i det omfang, de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft herhjemme, ser mod det øvrige Europa.

- Samtidig holder vi skarpt øje med udviklingen. Selv om ledighedskøen fortsat er kort, er det klart, at international uro kan påvirke dansk økonomi yderligere, og det skal vi være rustet til at kunne håndtere.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830