Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-09-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 2019

Ledigheden er faldet med knap 300 personer i august 2019. Det svarer til en ledighed på 104.800 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,8 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- I august måned ser vi et mindre fald i ledigheden. Overordnet går det godt på det danske arbejdsmarked, i juli kom 3.900 flere i job. Vi forventer, at arbejdsmarkedet fortsat vil være stærkt frem mod 2020, men at udviklingen vil blive mere afdæmpet.

- Ledigheden er fortsat lav, og det er vigtigt at få opkvalificeret de ledige, der har færrest kompetencer, så vi får alle med.

- Regeringen er derfor i dag kommet med et udspil, hvor vi vil bruge 100 mio. kroner først og fremmest til opkvalificering af ledige ufaglærte. Vi er i en tid med en unik mulighed for at få alle med, men det kræver en ny kurs i beskæftigelsespolitikken. Vi skal ikke bare øge arbejdsudbuddet men også i langt højere grad sikre, at folk kan det, som virksomhederne efterspørger. Regeringens nye reformkurs vil handle om at sikre et kvalificeret arbejdsudbud. Det kræver, at vi investerer i mennesker.

Kontakt

Pressevagt

51232830