Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-10-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for september 2019

Ledigheden er faldet med 400 personer i september 2019. Det svarer til en ledighed på 104.300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Ledigheden havde et lille fald på 400 personer i september måned, og samtidig viser beskæftigelsen for august, at der er historisk mange i job. Det går altså godt på det danske arbejdsmarked, selvom udviklingen er blevet mere afdæmpet.

- Det skal vi udnytte til at gøre gode tider bedre for alle. Her er det afgørende, at vi lægger kursen om, så omdrejningspunktet for beskæftigelsesindsatsen bliver opkvalificering af ledige og dem med mindst uddannelse, så de får de kvalifikationer, som virksomhederne har brug for. Det kræver, at vi investerer i mennesker, og det er lige præcis, hvad denne regering vil.

- Regeringen har netop lavet en bred aftale, hvor vi bruger 100 mio. kroner først og fremmest til opkvalificering af ufaglærte. Aftalen er første skridt, for vi kan desværre se, at alt for få ledige uddanner sig, og vi er ved at kortlægge hvorfor i en gennemgang af uddannelsesordningerne fra beskæftigelsesreformen. Når vi kender resultatet, vil vi komme med et udspil til en opkvalificeringsreform.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830