Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-10-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for august 2019

I august 2019 var der 2.791.200 personer i job, hvilket er en lille stigning på 200 forhold til juli. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Selv om beskæftigelsen vokser mindre kraftigt end først på året, er der fortsat historisk mange i job i Danmark. Dansk økonomi står godt rustet, hvis der kommer mere uro på de internationale markeder.

- For denne regering handler det om, at de gode tider skal komme alle til gavn. Vi skal udnytte den gode udvikling og få dem, der endnu ikke har haft glæde af opsvinget, med på vognen og blive en del af et fællesskab på en arbejdsplads.

- Regeringen er sammen med forligskredsen ved at forhandle en aftale om opkvalificering med 100 millioner kroner - primært for ledige ufaglærte. Aftalen skal være med til at sikre, at vi i fremtiden ikke bare har et arbejdsudbud, men også ledige med de kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Regeringens nye reformkurs betyder, at vi skal investere i de ledige.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830