Spring over hovedmenu
""
Er man ledig dagpengemodtager, har man en bedre mulighed for at få et uddannelsesløft i kommuner med en uddannelsesambassadør, viser evalueringen af Projekt Uddannelsesambassadører i 16 danske kommuner.

NYHED / 18-10-2019

Flere dagpengemodtagere uddanner sig i kommuner med en uddannelsesambassadør

Kommuner med en uddannelsesambassadør er langt bedre til at give ledige dagpengemodtagere et uddannelsesløft. Det viser en evaluering af et projekt i 16 kommuner.

Det er afgørende med et tæt samarbejde mellem jobcentre, borgeren, a-kasser og erhvervsskoler, hvis det skal lykkes at få flere dagpengemodtagere til at tage en erhvervsuddannelse. Det fremgår af en evaluering af Projekt Uddannelsesambassadører, som har kørt i 16 kommuner i 2017 og 2018, hvor målet var at give et uddannelsesløft til ledige dagpengemodtagere, der er over 30 år og som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse.

I projektet har en uddannelsesambassadør været bindeled mellem de forskellige aktører og sikret, at der blev spredt viden om uddannelse i jobcentrene og samtidig danne netværk i uddannelsesverdenen.

Evalueringen af projektet viser, at antallet af uddannelsesløft i de 16 deltagende kommuner er steget med 219 pct. over de to år. I landets øvrige kommuner var stigningen 41 pct. I 2018 stod de 16 deltagerkommuner for næsten halvdelen af alle uddannelsesløft på landsplan.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er rigtig positivt, at det med en håndholdt indsats er lykkes at give flere et uddannelsesløft. Erfaringerne viser, at det kan lade sig gøre at få opkvalificeret flere, hvis der er fokus på uddannelsesindsatsen og et tæt samarbejde mellem de forskellige aktører, og de erfaringer kan vi jo tage med os i arbejdet med en egentlig opkvalificeringsreform.

Der var afsat 10 mio. kroner til Projekt Uddannelsesambassadører. Finansieringen kommer fra en pulje til ledige med særlige udfordringer. Erfaringerne indgår i Projekt Uddannelsesambassadører 2, som er påbegyndt i år.