Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-11-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 2019

I september 2019 var der 2.791.400 personer i job, hvilket er en stigning på 900 forhold til august. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det danske arbejdsmarked vokser og vokser. I september kom 900 flere i job.

- Dansk økonomi står altså stadig stærkt, og usikkerheden på de internationale markeder har fortsat ikke haft markant aftryk på det danske arbejdsmarked, om end stigningen er lidt mere afdæmpet, end vi tidligere har set.

- Derfor er det også nu, at vi skal have alle med. Det gælder de ledige, som vi nu giver nye kompetencer og opkvalificerer, og det gælder også de seniorer, der kan og vil arbejde efter pensionsalderen. Netop i dag har regeringen modtaget Seniortænketankens anbefalinger til, hvordan vi får flere til at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet, og dem ser jeg frem til at nærlæse i den kommende tid.

- Det skal alt sammen være med til at sikre tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne samtidig med, at vi står bedre rustet, hvis konjunkturerne skulle vende. Det holder vi selvfølgelig løbende øje med.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830