Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-11-2019

Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for oktober 2019

Der er blevet 400 færre ledige i oktober i år. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent.

Ledigheden er faldet med 400 personer i oktober 2019. Dermed er ledigheden på 103.900 fuldtidspersoner svarende til 3,7 procent af arbejdsstyrken. Bruttoledigheden har været stort set uændret i hele 2019. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Der var 400 færre arbejdsløse i oktober, og det glæder jeg mig over. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at stige dog i et mere afdæmpet tempo end tidligere.

- Det er en af regeringens hovedopgaver at sikre, at flere får varigt fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er nu, hvor ledigheden er lav, og det går godt på arbejdsmarkedet, at vi skal have endnu flere af dem, der i mange år har været på kanten af arbejdsmarkedet, ind i fællesskabet på en arbejdsplads.

- I næste uge er der job-uge, hvor fokus er rettet på at få flere mennesker med handicap i arbejde. Her er et stort og uudnyttet potentiale. Mange mennesker med handicap både kan og vil arbejde, og der er ingen tvivl om, at mange virksomheder vil have stor gavn af at ansætte nogle af dem. Vi skal rydde fordomme af vejen og blive bedre til at lave et godt match mellem borgere med handicap og virksomheder.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830