Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 08-11-2019

Pulje på 10 mio. kr. skal forebygge langtidsledighed blandt seniorer

Landets kommuner kan nu søge om midler til projekter, der skal sikre færre langtidsledige danskere over 50 år, og at flere kommer tilbage i job.

10,4 mio. kroner skal give en økonomisk håndsrækning til kommunernes arbejde med at få ledige danskere, der er fyldt 50 år, tilbage på arbejdsmarkedet. Projekterne skal være med til at give en hurtig håndholdt indsats med blandt andet rådgivning og opkvalificering.

Sammenlignet med andre aldersgrupper har ledige over 50 år ikke en større risiko for at blive ledige. Men hvis det sker, har de til en større risiko for at blive langtidsledige. Derfor kan en tidlig indsats være et afgørende redskab til at hjælpe målgruppen tilbage i job.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at der igen i år uddeles midler til projekter, der skal hjælpe ledige danskere over 50 år i job. Der er brug for alle gode kræfter på arbejdsmarkedet, og vi ved, at personer i den aldersgruppe har større risiko for at blive langtidsledige, hvis de mister deres job. Derfor gælder det for kommunerne om at komme hurtigt i gang med hjælpen. Vi skal investere mere i mennesker. Også i seniorerne.

I 2016 blev midlerne udmeldt til projekter i a-kasser, der var målrettet ledige over 50 år i risiko for langtidsledighed. Projekterne løb til udgangen af 2018, og evalueringen er nu klar til at blive offentliggjort.

Evalueringen indeholder bl.a. en række anbefalinger til indsatsmodeller for ledige over 50 år. Det er erfaringer fra projekterne i a-kasserne, der danner baggrund for anbefalingerne.

Det drejer sig blandt andet om, at ledige over 50 år ofte har et større behov for opkvalificering i forhold til deres kolleger med en nyere uddannelse. Derudover peger anbefalingerne på, at mange ledige over 50 år har behov for opkvalificering for at kunne skifte spor og søge job inden for en anden branche eller løse nye opgaver inden for deres fagområde.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at evalueringen har bidraget med en række anbefalinger, som kan være gavnlige for ledige over 50 år. Jeg kan godt forestille mig, at hvis man bliver ledig efter at have arbejdet mange år i den samme virksomhed, så kan man miste troen på, at der er brug for en på arbejdsmarkedet. Men det er der! Så jeg er glad for, at vi med denne evaluering har fået en række anbefalinger, som kommuner og a-kasser kan bruge i deres arbejde. Derudover bekræfter anbefalingerne mig i, at vi har fat i den lange ende med den brede politiske aftale på over 100 mio. kroner til opkvalificering, som netop er indgået.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830