Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 06-12-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til kamp for den danske model i Bruxelles

Forud for rådsmødet blandt EU's beskæftigelsesministre rejser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard mandag til Bruxelles for at kæmpe for den danske model.

Peter Hummelgaard skal blandt andet mødes med repræsentanter for europæiske arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt medlemmer af Europa-Parlamentet. På møderne vil han søge opbakning til Danmarks kamp mod en lovfastsat europæisk mindsteløn, som den nye kommissionsformand Ursula Von Der Leyen forventes at fremsætte forslag om.

I forbindelse med rådsmødet tirsdag holder Peter Hummelgaard desuden en række separate møder med sine ministerkollegaer fra Italien, Tyskland og Nederlandene for at fremme danske interesser og fortælle om den danske model, hvor lønnen fastsættes af arbejdsmarkedets parter i overenskomstforhandlinger.

Også torsdag vil ministeren gentage Danmarks holdning til et muligt kommende forslag, når han får besøg af EU's nye beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit i København.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Jeg forstår godt, at man fra Kommissionens side gerne vil sikre sig, at alle europæiske borgere får en ordentlig løn, men det har vi jo netop formået at sikre i Danmark med vores model. Vi mener ikke, at EU kan indføre en bestemt løn for alle i EU. Vi vil kæmpe med næb og kløer for at bevare den danske model, så danske lønninger fortsat bliver fastlagt her og ikke i Bruxelles.

Kontakt

Pressevagt

51232830