Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-12-2019

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2019

I oktober 2019 var der 2.795.800 personer i job. Det er en stigning på 2.900 i forhold til september. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har stort set været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- I oktober steg lønmodtagerbeskæftigelsen med 2.900 personer. På resten af det europæiske arbejdsmarked er der rekordhøj beskæftigelse og historisk lav arbejdsløshed. Det viser den fælles beskæftigelsesrapport fra EU, og det skal vi være glade for.

- Men vi forventer, at tempoet på arbejdsmarkedet bliver mere afdæmpet de kommende år, og at fremgangen i beskæftigelsen gradvist vil aftage.

- Derfor er det også afgørende, at vi investerer i efteruddannelse og opkvalificering, så vi har de kompetencer på arbejdsmarkedet, der skal til i fremtiden, og at vi har gode vilkår for vækst i virksomhederne.

- Samtidig skal vi sørge for, at det er sikkert og sundt at gå på arbejde. Derfor ser jeg frem til, at vi i dag får vedtaget en ny lov, som skal forbedre kontrollen med arbejdsmiljøet på virksomhederne.

Find tallene hos Danmarks Statistik

Kontakt

Pressevagt

51232830