Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-12-2019

Midlertidigt børnetilskud vedtaget

Lovforslaget om et midlertidigt børnetilskud er i dag blevet vedtaget i Folketinget. Regeringen forventer, at over 14.000 børnefamilier vil få glæde af tilskuddet efter nytår.

Aftalen om et midlertidigt børnetilskud, som regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september, blev i dag vedtaget i Folketinget. 

Der er knap 28.000 børn i de berørte familier, og pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august – første udbetaling sker i slutningen af januar 2020. 

Børnetilskuddet er en midlertidig løsning, indtil regeringen har fundet frem til et nyt ydelsessystem med bedre balance. Forleden blev Ydelseskommissionen nedsat, og den skal om et år komme med sine anbefalinger til et nyt system, som både sikrer, at der er en økonomisk gevinst ved at arbejde, og samtidig sørger for, at børn i Danmark kan vokse op under ordentlige forhold. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:  

- Jeg er virkelig glad for, at vi nu kan hjælpe børnefamilier, der har svært ved at få pengene til at række på grund af de lave ydelser. Jeg mener ikke, at vi i det danske velfærdssamfund skal acceptere, at der er børn, som ikke har mulighed for at deltage i fx fritidsaktiviteter eller børnefødselsdage. Det er godt, at vi nu kan give dem en økonomisk håndsrækning, mens vi arbejder på en permanent løsning. 

Social- og Indenrigsminister Astrid Krag siger: 

- Udsatte voksne har alt for ofte været udsatte børn. Derfor betyder det noget, både her og nu og i forhold til risikoen for sociale problemer senere i livet, at vi med det midlertidige børnetilskud giver et løft af nogen af de børn, der ellers risikerer at stå udenfor fællesskabet. 

Det midlertidige børnetilskud udgør 700 kroner pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kroner pr. barn af enlige pr. måned og 550 kroner pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Tilskuddet er sat sådan sammen, at man ikke kan få mere i ydelse, end man har mistet som følge af indførelsen af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.

Læs det vedtagne lovforslag på Folketingets hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830