Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-01-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 2019

I november 2019 var der 2.795.700 personer i job, hvilket er et lille fald på 200 forhold til oktober. Tallet dækker over, at antallet af beskæftigede i det private erhvervsliv er steget med 800 personer, mens faldet i den offentlige sektor er på 1.000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- I november var der 200 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det ændrer ikke på, at dansk økonomi fortsat står stærkt, og at historisk mange er i arbejde. Vi har en unik chance for at give ledige en fod indenfor på arbejdsmarkedet.

- Regeringens fokus er derfor, at vi har en arbejdsstyrke, som besidder de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Vi skal investere i mennesker med opkvalificering, så virksomhederne har gode forudsætninger for at skabe vækst.

- Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi minimerer risikoen for skader og sygdom ved at tage på arbejde. Jeg glæder mig over, at kontrollen med arbejdsmiljøet på virksomhederne bliver forbedret med en ændring af arbejdsmiljøloven, som blev vedtaget kort før jul.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830