Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-02-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for januar 2020

Ledigheden er 103.800 fuldtidspersoner i januar 2020 eller stort set uændret. Det svarer til 3,7 procent af arbejdsstyrken og det samme som måneden før. Ledighedsprocenten har også stort set været uændret siden begyndelsen af 2019. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har ligget på et stabilt niveau i en lang periode. Det er selvfølgelig positivt, men det betyder ikke, at vi læner os tilfredse tilbage i stolen.

- En af de ting, som regeringen har særligt fokus på, er ikke-vestlige indvandrere, som i alt for høj grad er uden for arbejdsmarkedet. Nye tal viser, at hvis ikke-vestlige indvandrere havde en beskæftigelsesfrekvens som etniske danskere, så ville skattegevinsten være på svimlende 11 mia. kroner. Så her er der virkelig noget at hente. Regeringen ønsker, at indvandrere og andre udlændinge med integrationsbehov bliver mødt med et krav om at bidrage i 37 timer om ugen. Det skal både få flere af dem i arbejde og samtidig hjælpe dem med at blive integreret.

- Hele beskæftigelsessystemet er med Lov om Aktiv Beskæftigelse blevet gjort meget mere enkelt og fleksibelt, og det skulle også gerne gøre en forskel og få flere i arbejde. Ændringerne er først lige trådt i kraft ved overgangen til det nye år. Hele indsatsen bliver mere målrettet den enkelte borger, og hjælpen til at få folk væk fra ledighed bliver mere effektiv.

Kontakt

Pressevagt

51232830