Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-02-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2019

I december 2019 var der 2.796.700 personer i job, hvilket er stort set uændret forhold til november. Der var 2.300 flere private ansatte og 2.400 færre offentligt ansatte. Samlet set var der i hele 2019 en stigning i beskæftigelsen på knap 29.000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har stort set været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Udviklingen viser, at dansk økonomi er ganske solid, og vi har aldrig haft så mange i arbejde som i 2019. Det glæder jeg mig over. Det betyder også, at vi står med gode muligheder for at få flere af de borgere, der har været langt væk fra arbejdsmarkedet i beskæftigelse - og dem skal vi naturligvis udnytte.

- Vi skal hjælpe virksomhederne med at skabe vækst. Med fremtidens arbejdsmarked bliver opkvalificering mere og mere afgørende, og derfor er det også et stort fokus for regeringen. Vi skal investere i mennesker, og arbejdsstyrken skal have de rette kompetencer.

- Vi skal samtidig sørge for, at arbejdet foregår på en fornuftig og forsvarlig måde, så vi minimerer risikoen for sygdom og skader på arbejdet. Det er derfor godt, at vi har fået forbedret kontrollen med arbejdsmiljøet, og vi også har sat ind med initiativer mod social dumping.

Kontakt

Pressevagt

51232830