Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 04-03-2020

Beskæftigelsesministeriet får ny departementschef

Søren Kryhlmand er udnævnt som ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Arbejdstilsynet og har bred erfaring fra centraladministrationen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Beskæftigelsesministeriet får med Søren Kryhlmand som departementschef en erfaren og engageret topleder med indgående kendskab til ministeriets faglige områder. Søren Kryhlmand har stor faglig indsigt, et veludviklet politisk gehør og erfaring med bl.a. driftsstyring og implementering. Jeg er derfor sikker på, at Søren Kryhlmand både vil kunne understøtte realiseringen af regeringens ambitioner for beskæftigelsesområdet og den fortsatte udvikling af Beskæftigelsesministeriets koncern med fokus på sikker drift. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.

Søren Kryhlmand er 41 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Før han blev direktør i Arbejdstilsynet, var han afdelingschef for flere afdelinger i Beskæftigelsesministeriets departement, kontorchef i Beskæftigelsesministeriets departement og ministersekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Søren Kryhlmand siger:

- Jeg ser meget frem til at vende tilbage til Beskæftigelsesministeriets departement, som jeg kender som en god arbejdsplads med dygtige medarbejdere og mange vigtige opgaver. Jeg går ydmygt til opgaven, og jeg glæder mig til, sammen med ministeriets medarbejdere, at betjene beskæftigelsesministeren på bedste vis i arbejdet med at gennemføre regeringens politik.

Søren Kryhlmand tiltræder jobbet hurtigst muligt og afløser Jakob Jensen, der tiltræder stillingen som administrerende direktør for Dansk Boldspil-Union.

CV for Søren Kryhlmand

Departementschef Søren Kryhlmand
Søren Kryhlmand er født 1978 og uddannet cand.scient.pol. i 2004.

År Erhverv
2017 - 2020 Direktør, Arbejdstilsynet
2013 - 2017 Afdelingschef, Beskæftigelsesministeriet
2008 - 2013 Kontorchef, Beskæftigelsesministeriet
2007 - 2008 Ministersekretær, Økonomi- og Erhvervsministeriet
2005 - 2007 Fuldmægtig, Økonomi- og Erhvervsministeriet
2004 - 2005 Konsulent, Acore b.v.b.a.
År Uddannelse
2016 - 2017 Deltager i ”SPOT 2”, statens topleder-talentforløb
2015 High Performance Leadership, IMD, Lausanne, Schweiz
2004 Cand.scient.pol., Aarhus Universitet

Kontakt

Pressevagt

51232830