Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 05-03-2020

Nye regler for skurvogne sikrer aflåste baderum

Fredag morgen skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, en række ordførere og murer Mette Schak Dahlmann sammen se en skurvogn, som lever op til nye regler om, at man skal kunne bade eller klæde om bag en aflåst dør. Pressen er velkommen til at deltage i besøget, der finder sted nord for København.

Reglerne om indretningen af skurvogne skal ændres, så det bliver muligt at klæde om og bade ugeneret bag en låst dør i skurvogne. Det er essensen i den bekendtgørelsesændring, som Arbejdstilsynet netop har haft i høring.

Ændringen kommer efter mureren Mette Schak Dahlmann satte fokus på emnet og bygger på et fælles forslag, som Dansk Byggeri og 3F fremlagde sidste år.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Ens køn skal ikke bestemme, hvilket job eller uddannelse man kan få. Det er vigtigt, at mænd og kvinder kan arbejde på lige fod. Derfor skal man selvfølgelig også have mulighed for at låse døren, når man går i bad efter arbejde. Og derfor er jeg glad for, at arbejdsgivere og lønmodtagere i branchen er blevet enige om at ændre reglerne, så også kvinder på sigt kan bruge skurvognene uden gener. Mette Schak satte heldigvis fokus på emnet, som var afgørende for, at vi nu kan se frem til de nye regler, og som forhåbentlig også kan være med til at få flere kvinder til at vælge en faglært uddannelse.

Mette Schak Dahlmann er glad for, at der er nye krav på vej, så både kvinder og mænd kan bade bag en lukket dør i skurvognen:

- For mig handler ligestilling om, at mænd og kvinder skal have samme muligheder. I årevis oplevede jeg, at nogle arbejdsgivere i min branche simpelthen var bange for at ansætte kvinder, fordi de frygtede, at det ville kræve en masse ekstra omkostninger, hvis kvinderne ønskede at kunne bade i fred. Men jeg har oplevet, at både mandlige og kvindelige kollegaer er glade for det, for pointen er jo, at muligheden for at kunne bade ugeneret skal gælde for alle. Og jeg er rigtig glad for, at min kamp har båret frugt, så reglerne nu bliver ændret.

Reglerne betyder, at nye skurvogne fra sommeren 2021 skal indrettes med aflåselige brusebade. Dermed vil branchen få tid til at indstille sig på de nye regler. Eksisterende skurvogne, der opfylder de nugældende regler, vil fortsat kunne anvendes.

Kontakt

Pressevagt

51232830