Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 19-03-2020

Nye tal: Onsdag meldte 3.720 sig ledige

Beskæftigelsesministeriet har for anden dag opdateret antallet af nyledige som følge af corona-virussets udbredelse i Danmark.

Tallene for onsdag viser, at 3.720 meldte sig ledige. Det er 2.748 flere end på en normal onsdag, som i gennemsnit har 972 nytilmeldte i de senere år.

Fremadrettet vil tallet blive opdateret på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside hver dag samt lørdage og søndage kl. 10. Den uddybende rapport med yderligere tal vil de kommende dage kunne findes kl. 15 på Jobindsats.dk. Fra og med på mandag tilstræbes det, at rapporten kan findes på jobindsats kl. 10. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Som jeg har sagt flere gange, så vil regeringen gøre alt, der skal til for at sikre dansk økonomi og danske arbejdspladser. Uanset hvad vi gør, så vil sundhedskrisen desværre have indflydelse på vores arbejdsmarked, hvilket stigningen i antallet af ledige viser. Derfor er det også meget positivt, at alle partier på Christiansborg har taget ansvar og forhandlet en solid aftale sammen i nat. Aftalen er endnu et bidrag til at holde hånden under danske arbejdspladser. Vores opgave er at sikre, at det i mindst mulig omfang går udover folks arbejde og levebrød. Det gælder også ledige, herunder ledige på dagpenge, som nu ikke længere skal bruge af deres dagpengeret i de næste tre måneder.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830