Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 07-04-2020

Antallet af ledige stiger mest på hoteller, restauranter og inden for transportområdet

Corona-udbruddet går hårdt ud over store dele af arbejdsmarkedet. Især hoteller, restauranter og inden for transportbranchen mærker, at antallet af ledige går op. Det viser en opgørelse, som Beskæftigelsesministeriet har lavet.

I transportbranchen er der kommet knap 82,6 procent flere nytilmeldte ledige i perioden fra og med den 9. marts og frem. Det svarer til knap 5.800 personer. Blandt restauranter og hoteller er der i perioden kommet omkring 74,2 procent flere nytilmeldte ledige eller godt 9.000 personer.  

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Verden over ser vi corona-udbruddet koste mange medarbejdere jobbet. Danmark er ingen undtagelse, men regeringens omfattende hjælpepakker har haft effekt. Fx har 20.000 virksomheder på kort tid ansøgt om lønkompensation til deres medarbejdere. Det betyder, at titusindvis af lønmodtagere beholder deres job og løn. Det er godt, fordi det at miste arbejdet handler om mere end økonomi. Det handler også om at have noget at stå op til og være en del af.

- Det er især dem med mindst uddannelse og de unge, som er blevet fyret. Det er et billede, vi har set ved tidligere kriser – nemlig at det dem med de korte uddannelser, der bliver ramt. Vi kan nu også se, at det er hoteller, restauranter og transportbranchen, hvor ekstra mange har mistet jobbet. Det er ikke så overraskende. Fx er restauranterne tomme på grund af smittefaren, og de må i stedet alene sælge take-away. Alt sammen vidner om, at situationen er alvorlig. Derfor er det også afgørende, at regeringen har bredt ind med initiativer for 285 milliarder kroner, og vi fx også bruger krisen til at løfte kvalifikationerne for dem med korte uddannelser.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830