Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 19-06-2020

225-timers-krav på pause indtil september på grund af corona-udbruddet

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet er enige om at forlænge suspenderingen af 225-timersreglen for kontanthjælpsmodtagere til og med 8. september 2020.

Reglen om, at man skal arbejde 225 timer om året som kontanthjælpsmodtager for at få ret til den fulde ydelse blev sat på standby i april i lyset af corona-krisen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Mange har mistet jobbet på grund af coronaen, og det har i en længere periode været sværere at få job. Derfor satte vi kravet om at arbejde ved siden af kontanthjælpen på pause i foråret. Den periode forlænger vi nu på linje med dagpenge, hvor man frem til efteråret ikke bruger af retten til dagpenge.

- Det ændrer ikke på, at vi har coronaen så meget under kontrol, at store dele af samfundet er åbnet. Det betyder også, at vi skal have gang i økonomien og i beskæftigelsesindsatsen igen. Vi er godt i gang med at udfase hjælpepakkerne og sætte gang i økonomien, ikke mindst med den sommerpakke, Folketinget for nylig har vedtaget. Det skal være med til at sikre, at der kommer mere gang i hjulene og bliver behov for flere medarbejdere.

Kontakt

Pressevagt

51232830