Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-06-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 2020

I april 2020 var der 2.710.400 personer i job, hvilket er et fald på 73.400 i forhold til marts. Der var 67.500 færre private ansatte og 5.900 færre offentligt ansatte. Det viser beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Beskæftigelsen faldt i april med hele 73.400 personer. Vi ser nu virkelig krisen slå igennem på beskæftigelsen. Fra februar til april er lønmodtagerbeskæftigelsen faldet med godt 93.000 personer. Dermed har beskæftigelsen taget et meget stort dyk. Tallene understreger situationens alvorlighed, og selvom vi ser tegn på, at udviklingen i ledigheden den seneste tid er stabiliseret, ved vi, at vi ikke kan læne os tilfredse tilbage i stolen.

- Derfor har regeringen også lavet en række tiltag for at få os sikkert gennem krisen. Vi har med hjælpepakkerne holdt hånden under tusindvis af arbejdspladser – ikke mindst med ordningen om lønkompensation. Samlet har vi med brede politiske aftaler afsat omkring 400 milliarder kroner til hjælpepakkerne. Fx har vi for få dage siden vedtaget en opkvalificeringspakke, så ufaglærte ledige kan uddanne sig på 110 procent af dagpengesatsen, hvis det sker inden for områder med gode jobmuligheder, og de kan begynde i august. Det er helt afgørende, at vi bruger krisen klogt og investerer i mennesker, så ledige har de kvalifikationer, der er brug for.

- Og samtidig skal vi have gang i økonomien igen, ikke mindst når de forskellige hjælpepakker udløber. Derfor har vi blandt andet aftalt, at alle får ret til at få udbetalt tre ugers feriepenge, ligesom vi giver 1.000 kr. skattefrit til folk på overførselsindkomst. Det skal være med til sætte gang i forbruget og dermed hjælpe økonomien op i gear.

Kontakt

Pressevagt

51232830