Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 02-06-2020

Ny direktør til Arbejdstilsynet

Sine Frederiksen tiltræder 15. juni jobbet som direktør for Arbejdstilsynet.

Sine Frederiksen bliver ny direktør for Arbejdstilsynet. Hun kommer fra en stilling som afdelingschef for Økonomi og Koncern i Beskæftigelsesministeriets departement, hvor hun blandt andet har haft ansvar for koncernøkonomi, koncernstyring, koncern HR, digitalisering, kommunikation og service.

Sine Frederiksen har derudover som afdelingschef været tæt involveret i forhandlingerne og implementeringen af den politiske aftale om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats fra 2019, hvorfor hun træder ind i stillingen med et bredt kendskab til arbejdsmiljøområdet.  

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ser frem til samarbejdet:

- Det er afgørende, at vi gør, hvad vi kan for, at det er sundt og sikkert at gå på arbejde. Her har Arbejdstilsynet en meget vigtig opgave, og det har været tiltrængt, at tilsynet med arbejdsmiljøaftalen har fået et betydeligt økonomisk løft efter flere års nedskæringer. Med Sine Frederiksen i spidsen får Arbejdstilsynet en kompetent direktør med stor indsigt i området, der blandt andet skal gennemføre arbejdsmiljøaftalen til gavn for arbejdsmiljøet.  

Sine Frederiksen er 40 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Før hun blev afdelingschef i Beskæftigelsesministeriets departement i 2017, var hun i en årrække ansat i Børne- og Undervisningsministeriet senest som afdelingschef.  

Sine Frederiksen udtaler:

- Arbejdstilsynet har en helt central funktion i vores samfund, og jeg glæder mig meget til at møde de mange dedikerede medarbejdere og blive en del af det hold, der hver dag arbejder for, at det er sundt og sikkert at gå på arbejde. Jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed og et ønske om et fortsat tæt samarbejde mellem Arbejdstilsynet og vores mange vigtige interessenter – ikke mindst arbejdsmarkedets parter. Jeg ser også frem til arbejdet med at implementere arbejdsmiljøaftalen, der bliver en af de store opgaver. 

Sine Frederiksen tiltræder jobbet den 15. juni 2020. 

Kontakt

Pressevagt

51232830