Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-08-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 2020

Danmarks Statistik har mandag offentliggjort ledighedstal for juli måned.

De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et fald i ledigheden på 5.500 fuldtidspersoner i juli 2020. Dermed er ledigheden på 148.100 fuldtidspersoner svarende til 5,2 procent af arbejdsstyrken. I juni lå ledigheden på 5,4 procent.  

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- De officielle ledighedstal tog et dyk nedad for anden måned i træk med et fald på 5.500 i juli. Samtidig viser ministeriets egne daglige tal for tilmeldte ledige, at der de seneste uger har været yderligere fald i ledigheden. Kombineret med at beskæftigelsen efter et større fald i foråret steg med over 10.000 personer i juni.

 - Det er en god udvikling, som vidner om, at det, vi har gjort i Danmark, har været godt for økonomien og arbejdsmarkedet, hvor vi på grund af corona lukkede dele af samfundet ned hurtigt og omvendt også åbnede tidligt igen der, hvor det var sundhedsmæssigt forsvarligt. Det kombineret med initiativer som for eksempel lønkompensation har været med til at skåne Danmark i forhold til mange andre lande. 

- Vi er samtidig ved at forlade en periode med hjælpepakker og ikke mindst lønkompensation, som, vi ved, har været med til at bevare mange tusinde arbejdspladser. For at undgå fyringer af almindelige lønmodtagere efter udfasningen af lønkompensation har regeringen og arbejdsmarkedets parter netop lavet en aftale, der styrker arbejdsfordeling og dermed øger trygheden for medarbejdere og hjælper virksomheder, som fx er ramt af nedgangen i eksporten. Blandt andet forhøjer man med aftalen den maksimale dagpengesats til 23.000 kroner pr måned året ud. 

- Vi har fokus på at få gang i økonomien og arbejdsmarkedet. Regeringen står sammen med et bredt flertal bag en række omfattende initiativer, der skal være med til at skabe arbejdspladser. Blandt andet kan danskerne i løbet af efteråret hæve knap 60 milliarder kroner af deres indefrosne feriepenge, og der er afsat 30 milliarder kroner til grøn renovering af landets almene boliger. Det skal være med til at få økonomien op i omdrejninger til gavn for ledige og hele samfundet.

Kontakt

Pressevagt

51232830