Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-09-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 2020

De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et fald i ledigheden på 9.700 fuldtidspersoner i august 2020. Dermed er ledigheden på 137.800 fuldtidspersoner svarende til 4,9 procent af arbejdsstyrken. I juli lå ledigheden på 5,2 procent. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Ledighedskøen blev 9.700 personer kortere i august. Det er det største fald i ledigheden siden corona-krisens start. Ministeriets egne daglige tal for tilmeldte ledige peger samtidig på, at der i september har været et yderligere fald. Sammenholdt med, at beskæftigelsen steg med 15.000 i juli, så vidner det om, at det går bedre for økonomien og arbejdsmarkedet. 

- Men corona er stadig iblandt os, som vi jo desværre har fået bevis for den seneste tid med stigende smittetal, så vi skal fortsat gøre, hvad vi kan for at holde hånden under dansk økonomi og arbejdspladser. 

- I går blev det muligt at søge om at få udbetalt sine indefrosne feriepenge, ligesom vi i oktober udbetaler et engangstilskud på 1.000 kr. til folk på offentlig forsørgelse. Alt sammen for at sætte gang i forbruget igen og dermed også arbejdsmarkedet. 

- Sammen med arbejdsmarkedets parter har vi desuden aftalt en ny ordning om arbejdsfordeling, så virksomhederne kan fordele opgaverne på flere medarbejdere og dermed undgå fyringer. Så vi gør, hvad vi kan for at få os så sikkert gennem corona-krisen som muligt, både sundhedsmæssigt og økonomisk.

Kontakt

Pressevagt

51232830