Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-10-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for september 2020

De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i ledigheden på 1.400 fuldtidspersoner i september 2020. Dermed er ledigheden på 136.300 fuldtidspersoner svarende til 4,8 procent af arbejdsstyrken. I august lå ledigheden på 4,9 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er positivt, at ledigheden fortsætter med at falde. I september stod 1.400 færre uden job. Kombineret med en stigende beskæftigelse og mange nyopslåede stillinger viser arbejdsmarkedet sunde tegn på trods af den alvorlige situation, hvor tusindvis af danskere har mistet deres arbejde. Midt i september trådte den nye aftale om arbejdsfordeling i kraft, hvor virksomheder kan dele arbejdet ud på flere medarbejdere og på den måde mindske antallet af fyringer.

- Ministeriets egne daglige tal for tilmeldte ledige peger dog samtidig på, at faldet i ledigheden er ved at tabe fart i oktober. Dertil kommer, at de nye restriktioner formentligt vil betyde, at vi står over for en periode med mindre positive takter på arbejdsmarkedet. For at holde hjulene i gang har vi gjort det muligt for folk at få udbetalt indefrosne feriepenge, og det har over to millioner danskere benyttet sig af. Godt 47 milliarder kroner er bestilt, og vi hører om stigende omsætning især i detailbranchen. Jeg håber, at mange af pengene vil blive brugt lokalt, så vi kan holde hånden over danske arbejdspladser i en meget svær tid.

- Det er afgørende, at vi får begrænset corona-smitten. Det handler selvfølgelig først og fremmest om sundhed men så sandelig også om økonomi. Hvis vi ikke har pandemien under kontrol, så kan vi heller ikke genoprette vores økonomi. På grund af udviklingen i corona-smitten må vi desværre forvente flere udfordringer på arbejdsmarkedet. For at afbøde slagene er regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier derfor blevet enige om at forlænge hjælpepakkerne frem til den 31. januar samt at udvide ordningerne, så fx leverandører til private arrangementer, kiosker og aftenskoler også omfattes. Der er også afsat 60 millioner kroner til opkvalificering af ledige i 2021, heraf 20 millioner kroner til finansiering for certificering af piloter og flyveledere, som har mistet jobbet siden 11. marts i år. Regeringen afviser ikke flere tiltag for at styre os gennem denne nye opblomstring af corona.

Kontakt

Pressevagt

51232830