Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-10-2020

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for august 2020

I august 2020 var der 2.764.000 personer i job, hvilket er en stigning i forhold til juli på 15.000 svarende til 0,6 pct. Der var 8.000 flere private ansatte og 7.000 flere offentligt ansatte.

Det er 38.000 færre lønmodtagere sammenlignet med februar, som var sidste måned, før Danmark, på linje med mange lande verden over, blev delvist lukket ned som følge af COVID-19. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at den positive udvikling fortsætter i august, hvor der var 15.000 flere i job. Det er tredje måned i træk med stigninger i beskæftigelsen. Der er fortsat slået flere stillinger op på Jobnet end før corona-krisen, så vi kan se, at der er gang i økonomien, og virksomhederne efterspørger arbejdskraft.

- Over to millioner borgere har samtidig valgt at benytte muligheden for at få indefrosne feriepenge udbetalt, og den store saltvandsindsprøjtning i økonomien vil forhåbentlig også få en positiv indflydelse på beskæftigelsen i den kommende tid.

- Der er dog stadig risiko for, at vi igen vil se lavere beskæftigelsestal. Corona-krisen har langt fra sluppet sit tag i arbejdsmarkedet, og med stigende smittetryk i mange lande vil især eksporten fortsat være ramt. Vi kan også se, at der er et stigende antal medarbejdere på den nye arbejdsfordelingsordning, og de fleste er ansat i industrien eller transportsektoren, hvor man er meget afhængig af udviklingen i andre lande.

Kontakt

Pressevagt

51232830