Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-10-2020

Nu kan kommuner og a-kasser søge om penge til uddannelsesambassadører

I juni blev regeringen og et bredt flertal i Folketinget enige om at give ufaglærte ledige bedre muligheder for at få en faglært uddannelse og dermed kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

For at hjælpe kommuner og a-kasser i gang med den opgave kan de nu søge om penge til at ansætte såkaldte uddannelsesambassadører, som bl.a. skal vejlede og motivere de ledige til at komme i gang med en uddannelse, herunder hjælpe dem med at finde praktikpladser som voksenlærlinge.

Samtidig kan både kommuner, a-kasser og virksomheder - såfremt de samarbejder med en faglig organisation - søge om penge til at ansætte en læse-, skrive- og regneambassadør, der kan hjælpe medarbejdere eller ledige med at styrke deres basale kompetencer.

Tilsammen er der afsat godt 45 mio. kroner i alt til de to puljer, heraf ca. 30 mio. kroner til uddannelsesambassadører og ca. 15 mio. kroner til læse- skrive- og regneambassadører.

Et andet centralt element i den politiske aftale var at sikre ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år ret til at tage en faglært uddannelse på 110 procent. Det trådte i kraft 1. august.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er vigtigt, at ufaglærte - både ledige og folk i job - får bedre muligheder for at opkvalificere sig indenfor områder, som virksomhederne efterspørger. Vi ved, at det er dem med mindst uddannelse, der bliver hårdest ramt i krisetider, og vi ved også, at økonomien ofte er en barriere for, at de kommer i gang. Nu får de så også en dedikeret medarbejder i jobcentret eller a-kassen til at vejlede dem om uddannelse, ligesom vi sætter ind over for folk, der har brug for at styrke deres basale kompetencer. Det gør vi for både deres og virksomhedernes skyld.

Kontakt

Pressevagt

51232830