Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 17-12-2020

Corona: Ledige vil hverken blive sendt i virksomhedspraktik eller løntilskud før 31. januar. Alle nyttejob lukkes helt ned

Regeringen har udmeldt, at alle landets kommuner er omfattet af skærpede restriktioner. Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard besluttet, at ledige hverken kan sendes ud i nyttejob, nye virksomhedspraktikker eller nye løntilskud. Alle nuværende nyttejob bliver helt lukket ned, og kun igangværende praktikker og løntilskud kan forsætte, hvis den ledige selv ønsker det.  

Ledige skal dog fortsat stå til rådighed for jobsøgning, ligesom de skal deltage i digitale samtaler med jobcentrene. Ledige kan fortsat deltage i opkvalificering, hvor undervisningen som udgangspunkt skal foregå digitalt.  

Ministeren vil snarest udstede en bekendtgørelse, der ændrer reglerne foreløbig til og med den 31. januar.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er nu, vi skal tage ansvar i fællesskab. Det er vigtigt, at ledige kommer i arbejde, men det er endnu mere vigtigt, at vi her og nu får stoppet smittespredningen. Jeg vil derfor hurtigst muligt ændre reglerne, så ingen ledige skal sendes i nye virksomhedspraktikker eller løntilskudsjob indtil den 31. januar.

Kontakt

Pressevagt

51232830