Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 08-01-2021

Fungerende beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for november 2020

Ledigheden er faldet med 3.200 personer i november 2020. Dermed er ledigheden på 127.700 fuldtidspersoner svarende til 4,5 procent af arbejdsstyrken. I oktober lå ledigheden på 4,6 procent. 

Fungerende beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: 

- Ledigheden fortsatte med at falde i november, hvor der var 3.200 færre ledige, og det er glædeligt. Det hører med til billedet, at der ved udgangen af november var 8.300 personer på den midlertidige arbejdsfordelingsordning, som ikke tæller med i de officielle ledighedstal. 

- Den seneste udvikling i ministeriets egne tal for tilmeldte ledige tyder samtidig på, at den igangværende anden bølge af corona-smitten og de skærpede restriktioner vil sætte sit præg på ledigheden i begyndelsen af det nye år. 

- Denne regering ønsker at investere i mennesker og bruge krisen til, at flere opkvalificerer sig, så både den enkelte og arbejdsmarkedet som helhed står bedre rustet til fremtidens udfordringer. Vi har blandt andet gjort det mere attraktivt for ufaglærte at tage en faglært uddannelse og samtidig blive i stand til at tage et af de mange job, der kommer som led i den grønne omstilling. 

- For at skubbe yderligere gang i økonomien og holde hånden under arbejdspladserne har regeringen sammen med de øvrige partier i Folketinget forlænget de forskellige hjælpepakker - herunder lønkompensation, der har reddet tusindvis af job - nu hvor restriktionerne fortsat rammer arbejdsmarkedet hårdt. Derudover har vi blandt andet også givet mulighed for, at man kan få alle sine indefrosne feriepenge udbetalt i foråret. 

Kontakt

Pressevagt

51232830