Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-02-2021

Ny pulje giver 105 mio. kroner til at forebygge nedslidning i små virksomheder

Fra slutningen af marts får små, private virksomheder mulighed for at søge tilskud fra en ny pulje til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker blandt medarbejderne. Det har et bredt politisk flertal, som står bag aftalen om ret til seniorpension, besluttet.

Puljen er på 105 mio. kroner årligt og udmøntes fra 2021 til 2023. Virksomhederne kan blandt andet søge om tilskud til autoriseret arbejdsmiljørådgivning, til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet eller til at afprøve hjælpemidler, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø fx ved at lette tunge løft.

Arbejdstilsynet administrerer puljen, der åbner for ansøgninger i slutningen af marts. Virksomheder med max. 50 ansatte kan søge.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at virksomhederne får endnu bedre muligheder for at forebygge nedslidning og ulykker blandt deres medarbejdere. Vi er nu klar med økonomisk hjælp fra politisk side, og jeg håber, at så mange virksomheder som muligt vil gøre brug af puljen. Vi skal sikre gode rammer for et arbejdsliv, som flere kan holde til i mange år. 

Kontakt

Pressevagt

51232830