Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 26-03-2021

Trepartsaftale om lønkompensation forlænget til 30. juni 2021

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at forlænge ordningen om lønkompensation frem til den 30. juni 2021 med henblik på at skabe tryghed for virksomheder og lønmodtagere i den kommende tid.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om, at trepartsaftalen fra den 14. januar 2021 om lønkompensationsordningen forlænges til at gælde til og med 30. juni 2021. Forlængelsen vil følge de aftalte forudsætninger fra trepartsaftalen i januar.

Det sker i forlængelse af Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark, hvor et bredt politisk flertal blev enige om en gradvis genåbning af samfundet, men hvor dele af erhvervslivet fortsat vil være ramt af restriktioner i den kommende tid.

Regeringen og partierne bag genåbningsaftalen har desuden aftalt at nedsætte en økonomisk ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til, hvordan hjælpepakkerne kan udfases fra den 1. juli 2021 og frem. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at drøfte udfasningen af lønkompensationsordningen, når regeringens ekspertgruppe er kommet med sine anbefalinger senere på foråret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er glædeligt, at vi nu er der, hvor vi kan begynde at genåbne samfundet. På en ansvarlig måde, så vi gør det skridt for skridt. Derfor vil vi gerne give lønmodtagere og virksomheder en tryghed og forudsigelighed for, at lønkompensationsordningen fortsætter frem til sommer. Jeg er glad for, at arbejdsmarkedets parter er enige om at forlænge ordningen, som under krisen har holdt hånden under tusindvis af arbejdspladser.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

- Vi ser ind i lysere tider, hvor vi er i gang med en ansvarlig genåbning af samfundet. Vejen til genåbning er lagt, men vi er ikke i mål endnu. Derfor er det vigtigt, at vi husker de virksomheder og lønmodtagere, som stadig er ramt af krisen. Derfor forlænger vi nu lønkompensationsordningerne frem til sommer, det betyder mere sikkerhed og tryghed for virksomhederne og deres medarbejdere. Det er helt centralt, at virksomhederne fortsat kan holde fyresedlen i lommen, så vi på den anden side af krisen også har stærk dansk arbejdskraft.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard siger:

- Jeg rigtig glad for, at vi endnu engang er blevet enige om at forlænge lønkompensationsordningen - den giver tryghed på arbejdsmarkedet, og det har vi stadig hårdt brug for. Vi er ikke ude af krisen endnu, og derfor er det afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at forhindre at flere mister deres arbejde. Jeg håber, at vi med denne her aftale kan bidrage til, at vi sammen kommer helskindede over på den anden side af pandemien.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Det er fornuftigt at forlænge ordningen, så vi fortsat kan holde hånden under de virksomheder og medarbejdere, som desværre er påvirket af nedlukningen. Det er en vanskelig situation for mange virksomheder og det er vigtigt, at virksomhederne kan få den nødvendige hjælp.

Kontakt

Pressevagt

51232830