Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-04-2021

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2021

I februar 2021 var der 2.762.000 personer i job, og ser man på den private sektor, er der kommet 600 flere lønmodtagere siden januar måned. Der var 2.200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsen er steget 0,1 procent siden januar måned.

Samlet set er beskæftigelsen 38.000 lavere, svarende til 1,4 procent, sammenlignet med februar sidste år, som var sidste måned inden COVID-19 krisen ramte.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at der efter to måneder med fald i beskæftigelsen atter er fremgang, og 3.000 flere kom i beskæftigelse i februar. Det tyder på, at vi går mod lysere tider.

- Der er meget, der peger i retning af, at den retning vi valgte at gå med at holde hånden under virksomhederne og give ledige bedre muligheder for opkvalificering - samt øge forbruget med udbetaling af eksempelvis feriepengene - har været den rigtige.

- Den aktive arbejdsmarkedspolitisk er også ved at tilbage til mere normale tilstande med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen, hvilket betyder at ledige igen får mulighed for at komme i virksomhedsrettede tilbud med fysisk fremmøde.

Kontakt

Pressevagt

51232830