Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-05-2021

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 2021

Beskæftigelsen viser fortsat en opadgående tendens og i marts 2021 er der 2.769.000 personer i job. Det er en stigning på 6.000 lønmodtagere siden februar måned. Beskæftigelsen er således steget med 0,2 procent fra februar til marts. Blandt de offentligt ansatte steg beskæftigelsen med 3.000 personer.

Sammenlignet med februar 2020, måneden umiddelbart før COVID-19 ramte Danmark, er der forsat 32.000 færre beskæftigede svarende til en procent færre personer.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at pilen nu for alvor peger i den rigtige retning med en stigning i beskæftigelsen for anden måned i træk, efter den delvise nedlukning af landet i forbindelse med anden bølge af Covid-19 betød et fald i beskæftigelsen i begyndelsen af året.

- Vi forventer samtidig, at den positive udvikling i beskæftigelsen vil fortsætte de kommende måneder som følge af udbredelsen af vacciner og den gradvise genåbning af økonomien. Vi kan også konstatere, at der er flere stillingsopslag nu, end vi så før corona.

- Regeringen valgte at investere sig ud af krisen, og meget tyder på, at den strategi kommer os til gode både nu og på sigt. Vi prioriterede at holde hånden under lønmodtagere og virksomheder fra begyndelsen. Vi har fokus på opkvalificering, og samtidig får fx udbetalingen af indefrosne feriepenge flere penge ud i samfundet og hjælper hårdt trængte brancher.

Kontakt

Pressevagt

51232830