Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 17-05-2021

Over 2 millioner lønmodtagere har bestilt deres indefrosne feriepenge – 34 milliarder kroner er allerede sendt til udbetaling

Danske lønmodtagere har indtil videre bestilt godt 34 milliarder kroner i resterende indefrosne feriepenge. Fristen for at bestille feriepengene udløber den 31. maj 2021.

Interessen har været stor, siden det i marts 2021 blev muligt at bestille de resterende ugers feriepenge. Over to millioner lønmodtagere har siden marts været inde på borger.dk og bestilt feriepenge til i alt godt 34 milliarder kroner til udbetaling før skat.

Beløbet kommer oven i de cirka 52 milliarder, der blev udbetalt i efteråret, da det var muligt at søge om de første tre ugers indefrosne feriepenge. Samlet set har danske lønmodtagere bestilt feriepenge for cirka 86 milliarder kroner, som kan være med til at få gang i samfundsøkonomien efter en svær tid.

Der vil fortsat være mulighed for at bestille sine resterende indefrosne feriepenge indtil den 31. maj 2021.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at så mange danskere vælger at få udbetalt deres resterende feriepenge, og antallet kan stige yderligere med et par uger tilbage at løbe på. Mit håb er, at mange af pengene vil blive brugt på forbrug, der kan hjælpe danske virksomheder i en svær tid og sætte yderligere skub i økonomien – ikke mindst i brancher, som har været nedlukket og hårdt ramt i lang tid men nu er genåbnet som fx restauranter og spillesteder.

- Regeringen har ført en ekspansiv finanspolitik, hvor vi investerer os ud af krisen. Samtidig har vi med hjælpepakker herunder lønkompensation og med udbetaling af fx feriepenge holdt hånden under lønmodtagere og virksomheder, for at vi kommer så skånsomt gennem krisen som muligt. Meget tyder på, at tiltagene har været med til at sikre, at dansk økonomi og arbejdsmarked hurtigere kan komme på benene og få gang i væksten efter krisen.

Kontakt

Pressevagt

51232830