Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-06-2021

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2021

Ledigheden faldt i maj måned med 13.900 fuldtidspersoner, så der i maj var 115.300 ledige. Det svarer til en ledighedsprocent 4,0 pct. Faldet kommer efter en lille stigning i april måned.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er fantastisk, at vi ser sådan et drastisk fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi er godt på vej ud af krisen. Det var også den udvikling, som vi så i maj i de daglige ledighedstal fra Jobnet.dk.

- Regeringen har gennemført solide hjælpepakker, herunder lønkompensation, og ført en aktiv finanspolitik. Dermed har vi investeret i at bevare arbejdspladser og været med til, at virksomhederne ret hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Visse brancher begynder nu at mangle hænder. Det skal vi udnytte til at få endnu flere ledige ud på arbejdsmarkedet.

- Vi ser dog også brancher og dele af Danmark, som fortsat lider efter corona. Det gælder bl.a. luftfarten og hele oplevelsesøkonomien. Aftalen om sommerpakken skal hjælpe hårdt trængte brancher og især storbyerne.

- Det er afgørende, at de ledige har kvalifikationerne til at være den arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger. Vi har derfor afsat 1,7 mia. kroner til opkvalificering og ret til korte kurser. Samtidig skal den brede politiske aftale for langtidsledige styrke og forbedre deres muligheder for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Pressevagt

51232830