Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 04-08-2021

7.124 har ansøgt om ret til tidlig pension

Den 1. august blev der åbnet for ansøgninger om ret til tidlig pension. Efter tre dage har 7.124 ansøgt om ret til tidlig pension.

Tidlig pension er en ny tilbagetrækningsordning, der giver dem, der er startet tidligt på arbejdsmarkedet og har haft et langt arbejdsliv, ret til at trække sig tilbage før folkepensionen. Retten til tidlig pension afhænger udelukkende af ens anciennitet på arbejdsmarkedet, som gøres op, når man er 61 år.

I søndags, den 1. august 2021, blev der åbnet for ansøgninger til tidlig pension for alle, der er født i 2. halvår 1955 og frem til og med 1960. Folkepensionsalderen er for disse årgange 67 år, og – såfremt de opfylder kriterierne – har disse årgange mulighed for at gå på tidlig pension i løbet af de kommende år, når de er enten 64, 65 eller 66 år. De første kan gå på tidlig pension fra 1. januar 2022.

Efter de første tre dage har 7.124 ansøgt om retten til tidlig pension.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Efter de første tre dage har 7.124 søgt om retten til tidlig pension. Det svarer nogenlunde til, hvad jeg havde forventet. Politik betyder noget, og jeg er stolt over at se, at vores løfte om tidlig pension nu for alvor er blevet til virkelighed.

- Man skal ikke tale med mange håndværkere, SOSUer og andre faggrupper for at fornemme, at denne ordning har været tiltrængt. Det synes jeg også det beviser, når 7.124 efter tre dage har søgt. Danskere, som har haft lange, hårde arbejdsliv, fortjener at kunne trække sig tilbage, før de er helt nedslidte. De skal have lov til at få en værdig seniortilværelse med tid til familien, børnebørn og fritidsinteresser.

Det er muligt at få ret til tidlig pension i enten et, to eller tre år før sin folkepensionsalder. Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidlig pension i tre år. Har man i stedet været 43 eller 42 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidlig pension i to eller et år før folkepensionen.

Udbetaling Danmark behandler ansøgningerne om ret til tidlig pension, og ansøgerens anciennitet på arbejdsmarkedet beregnes ved at trække på oplysninger fra offentlige systemer og registre. Ansøgere kan selv supplere med egen dokumentation for blandt andet perioder på arbejdsmarkedet, som kan tælle med i beregningen af anciennitet. Det kan være relevant i tilfælde, hvor der ikke findes registeroplysninger, eller hvis man ønsker at korrigere de oplysninger, som indgår i opgørelsen fra Udbetaling Danmark.

Kontakt

Pressevagt

51232830