Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-08-2021

Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juni 2021

I juni 2021 var der 2.847.000 personer i job. Det er 25.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,9 procent. Ser man på den private sektor er der kommet 23.000 lønmodtagere siden maj måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. 

Sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 46.000 højere, svarende til 1,6 procent. Dermed sætter juni rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. 

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: 

- Siden januar har vi i Danmark haft uafbrudt fremgang i antallet af beskæftigede. Antallet af beskæftigede i juni måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde. Det er selvsagt enormt positivt og demonstrerer med al tydelighed, at Danmark er godt på vej ud af krisen. Det er ikke sket af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik.

 - Regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker, herunder lønkompensation, og ført en ekspansiv økonomisk politik. Det har holdt hånden under lønmodtagere, selvstændige og virksomheder i en utroligt svær tid, og har sikret, at danske virksomheder har klaret sig markant bedre og hurtigere gennem krisen end nogen kunne have forestillet sig. 

- Lige nu er der så godt gang i hjulene, at visse brancher begynder at mangle hænder. Det er vigtigt, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har regeringen blandt andet stort fokus på opkvalificering og omskoling af ledige.

Kontakt

Pressevagt

51232830