Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-09-2021

Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 2021

I august 2021 ligger ledigheden på 101.300 fuldtidspersoner, hvilket er 5.600 færre fuldtidsledige sammenlignet med juli 2021. Det svarer til et fald i ledigheden på 5,2 procent. Ledighedsprocenten er nu 3,6 procent. Ledigheden ligger således nu for første gang under niveauet fra før COVID-19 krisen. Det er samtidig den laveste ledighed registret siden starten af 2009.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er fantastisk, at vi endnu engang ser et fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi fortsat er godt på vej ud af krisen. Det understreger samtidigt, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen. Det skal vi glæde os over nu.

- Der er brancher, der mangler hænder. Derfor er det vigtigt, at vi fokusere på at skabe et bedre match mellem ledige og virksomheder. Samtidig skal vi følge op på, om rådighedsreglerne efterleves af kommuner og a-kasser, og vi skal styrke seniorernes tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor sidder regeringen netop nu sammen med arbejdsmarkedets parter til trepartsdrøftelser om mangel på arbejdskraft.

Kontakt

Pressevagt

51232830