Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-09-2021

Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 2021

Mellem juni og juli 2021 fandt yderligere 7.000 personer beskæftigelse, hvilket svarer til 2.853.000 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 11.000 flere lønmodtagere siden juni måned. I den offentlige sektor var der 4.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsen er steget med 0,24 procent siden juni måned.

Samlet set er beskæftigelsen 51.000 højere, svarende til 1,8 procent, sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned, inden COVID-19 krisen ramte.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er positivt, at vi igen kan konstatere en stigning i beskæftigelsen i juli måned på 7.000 personer. Antallet af beskæftigede i juli måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde i Danmark. Det understreger i den grad, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen i en svær tid. Det skal vi glæde os over nu.

- Lige nu er der så godt gang i hjulene, at flere brancher begynder at mangle hænder. Det er vigtigt, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har regeringen løbende et stort fokus på opkvalificering og omskoling af ledige.

- Vi skal skabe et bedre match mellem ledige og virksomheder. Samtidig skal vi følge op på, om rådighedsreglerne efterleves af kommuner og a-kasser og styrke seniorernes tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor sidder regeringen netop nu sammen med arbejdsmarkedet parter til trepartsdrøftelser om mangel på arbejdskraft.

Kontakt

Pressevagt

51232830