Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 12-11-2021

Trepartsaftale skal give virksomheder mulighed for at kræve coronapas

Regeringen, FH og DA har indgået en trepartsaftale, som skal give virksomheder mulighed for at kræve coronapas af ansatte.

Corona-smitten er igen stigende i samfundet, og det giver udfordringer på arbejdsmarkedet. Fredag er regeringen, FH og DA blevet enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. Derudover er regeringen, FH og DA enige om at anbefale Folketinget, at den lov, som tidligere gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.

Trepartsaftalen skal være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.

Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Regeringen vil nu bede Folketingets øvrige partier om mulighed for hastebehandling i Folketinget og om opbakning til, at aftalen kan omsættes til lovgivning.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger:

- Jeg er rigtig glad for, at vi på kort tid har lavet en aftale, som kan give større tryghed på arbejdspladserne og hjælpe med til, at Danmark forhåbentlig kommer gennem vinteren så godt som muligt. Vi skal fortsat passe godt på hinanden, og jeg vil opfordre folk til at lade sig vaccinere. Jeg vil gerne takke FH og DA for et konstruktivt kort forløb og løfte ansvaret, som så mange gange før under pandemien.  

Kontakt

Pressevagt

51232830