Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-01-2022

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 2021

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 14.700 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 2.600 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik.

- I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De bekymringer tager regeringen seriøst, og blandt andet derfor sidder vi også netop nu og forhandler om at gøre vores økonomi og samfund endnu stærkere. Et klart budskab fra mig er, at arbejdsgiverne kigger særligt på de ledige seniorer, som af uransagelige årsager bliver fravalgt alene på grund af alder. Tag dem nu til samtale, for de kan i den grad bidrage.

- Vi står lige nu med en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Alle skal med. Alle skal tænde lyset om morgenen. Særligt håber jeg at arbejdsgiverne kigger mod seniorer, handicappede og ikke-vestlige indvandrere, som har stået bagerst i køen til jobfesten. Det vil både være en gevinst for den enkelte, virksomhederne og samfundet som helhed.

Kontakt

Pressevagt

51232830