Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 09-01-2022

Knap 11.000 personer kan gå på tidlig pension i 2022

Fra 1. januar 2022 er de første borgere begyndt på tidlig pension. Knap 11.000 personer kan gå på tidlig pension i løbet af 2022.

Aftalen om ret til tidlig pension kom på plads i efteråret 2020. Ordningen gør det muligt for folk med lange og ofte hårde arbejdsliv at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet op til tre år tidligere.

Tidlig pension bliver for første gang udbetalt til borgere i 2022. I alt har 3.700 personer valgt at starte deres mulighed for ydelsesudbetaling pr. 1. januar 2022 og er nu gået på tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Af tallene kan man se, at der er relativt flest håndværkere og slagteriarbejdere, der har fået ret til at gå på tidlig pension i 2022. Størst andel, der har søgt og fået tildelt, er fra Morsø, Billund og Tårnby kommuner. Der er lidt flere mænd end kvinder, der kan gå på ordningen i 2022.

Siden 1. august 2021 har det været muligt for de første seks årgange at søge om ret til tidlig pension. Indtil videre har godt 34.000 søgt om retten. Det er muligt at ansøge om ret til tidlig pension, fra man er fyldt 61 år.

Af dem, der indtil nu har fået behandlet deres ansøgning, har godt 12.000 fået den maksimalt mulige ret til tidlig pension, mens godt 13.000 har fået ret til to eller et år på tidlig pension. Omkring 6.500 borgere har igangværende partshøringer og kan fortsat indsende yderligere dokumentation, der kan give dem ret til tidlig pension eller til at få flere år på ydelsen end først tildelt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det gør mig stolt, at knap 11.000 borgere kan få glæde af tidlig pension i løbet af det første år. Der er tale om borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år, og jeg synes kun, det er fair og retfærdigt, at de kan trække sig tilbage lidt før, så de kan opleve en god pensionstilværelse.

- For at have økonomien til fortsat at have et godt og velfungerende velfærdssamfund, er det afgørende, at danskerne arbejder længere. Det synes jeg godt, vi kan bede om i takt med, at vi generelt bliver ældre og har et bedre helbred. Men så har vi også et ansvar for, at der er en ordning for dem, der har været på arbejdsmarkedet fra en meget tidlig alder.

- Jeg synes, tallene taler deres tydelig sprog. En ting er de tusindvis af borgere, der har valgt at gå fra 1. januar, men en anden ting er den tryghed, hos de mange der har fået tilkendt tidlig pension, men endnu ikke har gjort brug af den. De har nu ro i maven. Hvis knæene driller mere eller hovedet bliver for tungt om morgenen, så har de vished om, at de kan gøre brug af deres ret med et par måneders ventetid.  

 

Kontakt

Pressevagt

51232830