Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-02-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2021

I december 2021 var der 2.916.500 personer i job. Det er 5.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.000 flere lønmodtagere siden november måned. I samme periode er der kommet 3.000 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 116.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter lønmodtagerbeskæftigelsen endnu engang rekord med det højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg må efterhånden at knibe mig selv i armen. Beskæftigelsen og væksten herhjemme er i top og ledigheden er i bund. Den udvikling er i høj grad sket fordi regeringen sammen med et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. Det har sikret, at opsvinget har kunnet bide sig fast trods usikre tider.

- Vi er lykkedes med at få rigtig mange kontanthjælpsmodtagere og ikke-vestlige indvandrere med i det arbejdende fællesskab. Det er enormt glædeligt, for den udvikling kommer os alle til gavn. Og som en virkelig positiv sidegevinst er antallet af børn med forældre på kontanthjælp næsten halveret på 5 år. Derfor er det også rigtig vigtigt, at alle nu gør en ekstra indsats for at holde fast i de mange mennesker, som har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet.

- Men der er fortsat rum for at få endnu flere med på vognen, f.eks. nogle af de mange ledige seniorer, som hellere end gerne vil yde en indsats – og som har opbygget unikke kompetencer gennem et helt arbejdsliv – men som oplever at blive valgt fra på grund af deres alder. Det er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved.

Kontakt

Pressevagt

51232830