Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-03-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for februar 2022

I februar 2022 var der 72.800 ledige. Det er 3.400 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 4,5 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,5 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dagens ledighedstal understreger endnu engang, at dansk økonomi står stærkt. Beskæftigelsen er i top, ledigheden er i bund, og rigtig mange, som før befandt sig på kanten af arbejdsmarkedet, har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Det gælder for eksempel kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere.

- Vi lever lige nu i usikre tider. Inflationen er på vej op, og situationen i Ukraine forværres fra dag til dag. Over fire millioner ukrainere er allerede flygtet – deriblandt også flere tusinde til Danmark. Begge dele vil før eller siden sætte sit præg på dansk økonomi.

- Vi står over for en historisk svær opgave, og det bliver ikke nemt. Heldigvis vil rigtig mange ukrainere gerne bidrage, mens de er her. I den nuværende situation, hvor mange virksomheder har brug for flere hænder, har vi derfor gode forudsætninger for at lykkes med at få mange af de fordrevne ukrainere integreret på det danske arbejdsmarked og på den måde give dem mere faste rammer i hverdagen.

Kontakt

Pressevagt

51232830