Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-04-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for marts 2022

I marts 2022 var der 72.000 ledige. Det er 1.300 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 1,8 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu nede på 2,5 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dagens ledighedstal understreger endnu engang, at dansk økonomi er i storform. Ledigheden er faldet med yderligere knap 1.300 personer og samtidig fortsætter beskæftigelsen i vejret. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik.

- Det glæder mig selvsagt, at ledigheden nu er helt i bund. På vegne af os alle, men især de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som nu har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Dem skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i.

- Selvom dansk økonomi er i storform, så sætter krigen i Ukraine selvfølgelig også sit tydelige præg herhjemme. Forbrugerpriserne tordner lige nu i vejret, og det mærkes af alle. Det er regeringen meget opmærksom på og har derfor allerede taget målrettede initiativer til at hjælpe de grupper af borgere, som rammes særligt hårdt.

- Med mere end 5,2 millioner mennesker på flugt står vi over for en historisk svær opgave, og det bliver alt andet end nemt. I øjeblikket er situationen den, at vores virksomheder mangler hænder. Det er det, som vi kan forholde os til lige nu og her. De første ukrainere er nu startet i job, og heldigvis vil rigtig mange gerne bidrage, mens de er her. Det skal vi bruge konstruktivt til at hjælpe både dem og virksomhederne.

Kontakt

Pressevagt

51232830