Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-04-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2022

I februar 2022 var der 2.929.000 personer i job. Det er 9.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,3 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 10.000 flere lønmodtagere siden januar måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 128.000 højere, svarende til 4,6 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Endnu engang får vi lov at glæde os. Vi ser igen, at lønmodtagerbeskæftigelsen er i top, og at dansk økonomi står på et solidt grundlag. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for.

- Forbrugerpriserne er det højeste i over 35 år, og alle danskere mærker, hvordan dagligdagen er blevet dyrere. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi følger udviklingen nøje. Situationen i Ukraine er fortsat bekymrende, og omkring fem millioner ukrainere er allerede flygtet fra deres hjemland – blandt andet til Danmark. Dette vil før eller siden få konsekvenser for dansk økonomi, som vi følger tæt.

- Selvom økonomien og beskæftigelsen stadig er i top herhjemme, så er regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om, at vi har et særligt ansvar for at hjælpe de fordrevne ukrainere, så både børn, unge og voksne kan få en så normal hverdag som muligt.

Kontakt

Pressevagt

51232830