Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-06-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2022

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab.

- Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt.

- Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget indgået en ansvarlig og balanceret aftale, som giver en håndsrækning til de borgere, som rammes hårdest af de stigende energipriser. Vel at mærke uden at skubbe yderligere til inflationen. Samtidig glæder jeg mig over, at vi for nylig er lykkedes med at gøre det mere attraktivt for pensionister og efterlønnere at trække i arbejdstøjet for at give et nap med i disse ekstraordinære tider.

Kontakt

Pressevagt

51232830